Vier jaar cel voor oplichting met auto’s

De rechtbank van Antwerpen heeft Paul V.L. uit Nederland veroordeeld tot vier jaar cel en 5.500 euro boete voor verschillende feiten van oplichting. Hij bood auto’s te koop aan op websites, streek voorschotten op, maar de nieuwe eigenaars wachten nog altijd op hun wagen.

De Nederlander moet dertien slachtoffers in totaal 73.426 euro schadevergoeding betalen. Tijdens het onderzoek werden ruim tien slachtoffers over heel Vlaanderen geïdentificeerd. Hij had in totaal meer dan 100.000 euro opgestreken. De oplichter werd in Turnhout al veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Een man uit Brecht stapte in 2010 naar de politie. Hij had via de website Kapaza een Audi A4 gekocht van een zekere Peter Vos en had tijdens een ontmoeting in een restaurant in Breda een voorschot van ruim 11.000 euro betaald. De auto werd echter niet geleverd. Volgens Vos waren er aan de grens problemen met de douane, maar het slachtoffer vertrouwde het niet en diende klacht in.

Slachtoffer

Peter Vos bleek één van de vijf aliassen van de beklaagde te zijn en hij had onder die naam al gelijkaardige feiten gepleegd. In 2011 wilde hij een nieuw slachtoffer maken in Zottegem, maar na een discussie over de betaling van 9.000 euro sprong de verkoop af. De vrouw lichtte de politie in en de beklaagde werd gearresteerd.

De Nederlander heeft verstek laten gaan op zijn proces. Daarop heeft de rechtbank  zijn onmiddellijke aanhouding bevolen, aldus De Morgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *