Vier maanden extra voor VDL Nedcar

De productie van VDL Nedcar voor opdrachtgever BMW stopt niet al per 1 november 2023, maar vier maanden later. De provincie Limburg maakt de nieuwe overeenkomst vrijdag bekend. VDL Nedcar produceert Mini Cabrio’s en Countrymans, maar ook BMWs X1.

Nu de overeenkomst pas per 1 maart 2024 ophoudt krijgt VDL Nedcar extra tijd voor de zoektocht naar andere opdrachtgevers. De provincie rept over onderhandelingen die in een beslissende fase terechtkomen. 

VDL Nedcar heeft vandaag in de communicatie naar haar medewerkers nogmaals benadrukt dat het bedrijf een kansrijke toekomst heeft. De vorm waarin deze gestalte krijgt, kan nu nog niet met zekerheid worden aangegeven, maar deze zal passen binnen een van de eerder geschetste scenario’s: één grote opdrachtgever bedienen, of meerdere kleinere opdrachtgevers, of het ontwikkelen van VDL Nedcar tot een centrum voor mobiliteit en innovatie, dan wel een combinatie van deze drie mogelijkheden.

Volgens VDL kan bij zo’n centrum worden gedacht aan de productie van verschillende soorten voertuigen, mogelijk (deels) in kleinere series, gecombineerd met andere activiteiten, zoals innovaties op het gebied van elektrificatie, connectiviteit, autonoom rijden en services. Deze verbreding van activiteiten zorgt er naar de mening van het bedrijf voor dat VDL Nedcar aantrekkelijker wordt en blijft als onafhankelijk autobouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.