Virtual reality bij de Audi-dealer

Autofabrikant Audi zet een volgende stap om de autoverkoop te stimuleren. Klanten kunnen bij de dealer via een virtual reality headset hun favoriete Audi-model tot in detail configureren en in 3D bekijken. Er is ook geluid aan de beleving toegevoegd.

“Met de nieuwe techniek is het mogelijk om virtueel achter het stuur van een geconfigureerde auto plaats te nemen of een kijkje te nemen in de kofferbak. Een speciale camera volgt daarbij het bewegingspatroon van het hoofd. Op basis daarvan wordt de weergave aangepast”, legt Audi uit.

Met de headset zijn alle Audi-modellen op te roepen, inclusief individualiseringsopties zoals kleuren, bekleding, afwerking en infotainment. Op deze manier kunnen dealers ook modellen demonstreren die niet in de showroom staan. Het virtuele systeem geeft ook geluiden weer, van het sluiten van de autodeuren tot en met de stem van de verkoopadviseur.

De virtual reality headset zal ook in Nederland beschikbaar komen, maar wanneer is nog niet bekend. Overigens wordt het op termijn ook mogelijk dat de headsets buiten dealervestigingen worden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens een verkoopgesprek bij de klant thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.