Virtuele Garage waarschuwt voor gevaren

Op de komende Autovak RAI lanceert de Arbeidsinspectie de Virtuele Garage. Deze animatie wil met name jonge automonteurs bewust maken van de mogelijke gevaren in hun werkomgeving. De Arbeidsinspectie is tijdens de vakbeurs te vinden in de stand van de RAI-vereniging. Hier kan de Virtuele Garage worden uitgetest.

Uit het rapport Garages in Beeld dat de Arbeidsinspectie eind december publiceerde, blijkt dat er op het vlak van veilig en gezond werken in de autobranche nog veel winst te behalen is. Ongekeurde hefbruggen, machines die kunnen omvallen en ontploffingsgevaar bij het oppompen van banden zorgen regelmatig voor onveilige werkomstandigheden.
“Een groot deel van de onderzochte garages besteedt inmiddels aandacht aan de werkomstandigheden van de monteurs. Er is veel geïnvesteerd in tilhulpmiddelen en steeds meer garages namen maatregelen tegen de kankerverwekkende uitstoot van dieselmotoren”, aldus de Arbeidsinspectie.

De Virtuele Garage is vanaf eind maart onder andere te vinden op Arbeidsinspectie.nl.

Bekijk hier enkele voorbeelden uit de Virtuele Garage >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.