Voertuigbranche raadpleegt RDW 272 miljoen keer

RDW heeft haar jaarverslag 2010 openbaar gemaakt via een website en daaruit blijkt dat de voertuig- en documentinformatie uit de registers vaker wordt geraadpleegd. In 2010 zijn de registers bijna 703 miljoen keer geraadpleegd. In 2009 was dit ruim 666 miljoen keer.

De voertuigbranche heeft vorig jaar 272 miljoen keer gegevens opgehaald. In 2009 was dit nog 243 miljoen keer. De toename is vooral te danken aan de verdergaande digitalisering van de gegevensverstrekking.

RDW zorgt ook voor (administratieve) lastenverlichting voor de overheid. Zo is het maken van keuringsafspraken via de website van de RDW sinds afgelopen jaar mogelijk, net als het online schorsen van voertuigen. Iedereen kan op de RDW-site zien waar er plaats is en zijn eigen afspraak maken bij een keuringsstation naar keuze.

Het jaar 2010 is voor RDW een jaar geweest van financieel herstel. Een begroot tekort van zeven miljoen euro is eind 2010 omgezet in een overschot van circa 300.000 euro. Dit komt vooral dankzij het onverwacht snelle herstel van de autoverkopen in Nederland en het verbeteren van werkprocessen, zoals het 3 procent steekproefpercentage op de uitvoering van APK voor lichte voertuigen.

Minister Melanie Schultz van Haegen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in de derde evaluatie van de RDW (okt-dec 2010) geconcludeerd dat de klanttevredenheid van de organisatie is toegenomen, de serviceverlening hoog ligt en de tarieven (ondermeer APK) gedaald zijn. Sinds 1996 is de RDW verzelfstandigd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.