Volkswagen en Porsche treuren om Piëch

Zowel Volkswagen als Porsche hebben officieel hun medeleven betuigd bij het overlijden van oud-topman Ferdinand Piëch. Het Duitse Bild meldde maandag al het overlijden van Piëch, afgelopen zondag, 25 augustus.

Ferdinand Piëch is een kleinzoon van Ferdinand Porsche en startte zijn carrière in de auto-industrie in 1963 bij Porsche. In 1972 stapte hij over naar Audi, om daar in 1988 de functie van ceo te bekleden. Vanaf 1993 leidde hij het Volkswagen-concern. In 2015 trad Piëch terug uit zijn functies bij Volkswagen.

Diep respect

Over de doden niets dan goeds. In de officiële verklaringen ontbreken dan ook verwijzingen naar het dieselschandaal bij Volkswagen of de afgeketste overname van Volkswagen door Porsche. Volkswagen laat Hans-Dieter Pötsch, voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen zeggen: “Ferdinand Piëch heeft autogeschiedenis geschreven. Hij was een gepassioneerd manager, ingenieus ingenieur en een visionair ondernemer. Sinds de jaren zestig heeft hij de ontwikkeling van de auto in belangrijke mate vormgegeven. Ons bedrijf en de medewerkers zijn professor Piëch veel verschuldigd. We rouwen met zijn familie en familieleden. En we zullen hem en zijn levenswerk altijd in eervolle herinnering houden.”

Ook de huidige ceo van Volkswagen, Herbert Diess, is vol lof over Piëchs betekenis voor Volkswagen: “Bovenal bracht Ferdinand Piëch kwaliteit en perfectie tot in het laatste detail in de automotive industrie, dat hij daarbij diep verankerde in het dna van Volkswagen.”

Autoliefhebber

“Met de familie betreuren we het verlies van Ferdinand K. Piëch, de buitengewone manager en ingenieur, de strateeg en ook de autoliefhebber die hij heel zijn leven is geweest.”

Met deze woorden nam Wolfgang Porsche, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche, afscheid van zijn neef, met wie hij veel samenwerkte. “Mijn neef en ik deelden veel herinneringen. Centraal daarbij stond de strijd om de erfenis van onze grootvader Ferdinand Porsche levend te houden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *