Volkswagen met Mobileye op weg naar autonoom rijden

Autonoom rijden is het toverwoord tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar een ongekend groot aantal automotive noviteiten wordt gepresenteerd. Volkswagen tekende er een intentieverklaring met toeleverancier Mobileye.

Mobileye en Volkswagen zullen een zuiver op Europa gerichte joint venture starten. Camera’s en gedetailleerde kaartgegevens zijn cruciaal voor autonoom rijden. De optische sensoren die Mobileye levert zullen in ieder geval gebruikt worden aan de voorzijde van toekomstige Volkswagens. Dergelijke systemen monitoren voortdurend de omgeving van de auto. Behalve voor autonoom rijden zal er ook gebruik van gemaakt worden voor minder vergaande hulpsystemen.

Mobileye gebruikt nu crowd-sourced real-time data, ofwel de ervaringen van verschillende gebruikers worden gecombineerd tot een voortdurend lerende database. Er wordt gesproken over een maximaal dataverbruik van 10kb per gereden kilometer. De bestaande samenwerking met GM zal worden uitgebouwd naar dit principe dat ook centraal staat bij de deal met VW. Een derde fabrikant van ‘vergelijkbare grootte’, aldus het bericht, zou snel volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.