Volkswagen: miljarden in EV en digitalisering

De Volkswagen Groep verwacht de komende vijf jaar bijna zestig miljard euro te investeren in hybridisering, elektrische mobiliteit en digitalisering. Alleen al zo’n 33 miljard euro gaat naar elektrische mobiliteit.

De concernleiding denkt tot en met 2028 maximaal 75 volledig elektrische modellen te introduceren, aangevuld met zo’n zestig hybrides. Het verwachte aantal verkochte e-auto’s zal toenemen tot zo’n 26 miljoen. “Het hybridiseren, elektrificeren en digitaliseren van ons wagenpark wordt een steeds belangrijker focuspunt,” zegt VW-ceo Herbert Diess.

Modulair

Ongeveer twintig miljoen van de e-modellen die tot en met 2029 gepland staan, worden gebaseerd op het modulaire elektrische MEB-platform (Modular Electric Drive Matrix) van de Groep. Het grootste deel van de resterende zes miljoen auto’s zal op het High Performance Platform (PPE) staan. In Duitsland gaat Volkswagen elektrische auto’s produceren in de productiefaciliteiten in Zwickau, Emden, Hannover, Zuffenhausen en Dresden. Een gecamoufleerde versie van de ID.NEXT werd eerder dit jaar gepresenteerd op de IAA Frankfurt.

Digitalisering en de gevolgen ervan staan 11 december centraal op het Nationaal Aftersalescongres.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *