Volvo Cars en Autoliv lanceren Zenuity voor autonoom rijden

Volvo Cars en Autoliv Inc. hebben een intentieverklaring ondertekend om een gezamenlijke onderneming op te richten om de volgende generatie software voor autonoom rijden te ontwikkelen: Zenuity.

Het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming zal gevestigd zijn in Göteborg, Zweden, en er zullen voorlopig 200 mensen uit beide bedrijven werken. Op de middellange termijn moet dat aantal toenemen tot meer dan 600. Het bedrijf zal naar verwachting begin 2017 opstarten.

De nieuwe onderneming zal ADAS- en AD-systemen ontwikkelen die gebruikt zullen worden in Volvo-wagens en ook exclusief door Autoliv te koop zullen worden aangeboden aan alle autofabrikanten wereldwijd. De opbrengst gaat naar beide ondernemingen.

De joint venture zal twee wereldleiders op het vlak van autoveiligheid verenigen, de bijdrage van ADAS en AD aan de verkeersveiligheid benadrukken en de ontwikkeling en introductie van volledig autonome wagens versnellen.

Autoliv en Volvo Cars zullen beide de intellectuele eigendom van hun ADAS-systemen in licentie geven en overdragen aan de joint venture, en op basis daarvan zal de onderneming nieuwe ADAS-technologieën en systemen voor autonoom rijden ontwikkelen. Ze verwacht dat de eerste ADAS-producten tegen 2019 verkocht zullen worden en dat er tegen 2021 technologieën voor autonoom rijden beschikbaar zullen zijn.

Autoliv wordt de exclusieve leverancier en het exclusieve distributiekanaal voor alle producten van de nieuwe onderneming aan derden. Alleen Volvo Cars zelf zal rechtstreeks van de nieuwe onderneming kopen. Het management zal bestaan uit vertegenwoordigers van Autoliv en Volvo Cars.

Dennis Nobelius, managing director van Volvo Zwitserland en voormalig vicepresident Vehicle Line 90 bij Volvo Cars, wordt de CEO van de nieuwe joint venture.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *