Vooruitzichten Belgische automarkt 2013

Een recente enquête in België bracht aan het licht dat het gros van de particulieren daar overweegt om de aankoop van een nieuwe auto uit te stellen. Ook een onderzoek van Federauto toont de negatieve tendens aan op het gebied van verkoopvolume en -omzet. Zij verwacht dat er in 2013 tussen de 450.000 en 455.000 auto’s verkocht zullen worden.

“Bijna alle importeurs beweren dat zij in 2013 hun marktaandeel zullen zien stijgen. Als we al deze prognoses samentellen zou 2013 er wel bijzonder rooskleurig moeten uitzien, met een onrealistische stijging tot gevolg”, aldus de Belgische branchevereniging Federauto.

“De fleetmarkt zorgde tot nu voor een stabiele vervangingsmarkt, maar ook bij de bedrijven krijgt de wagenparkbeheerder meer en meer de opdracht om, onder druk van herstructureringen en de stijgende belastingen, mobiliteitsalternatieven uit te werken en de samenstelling van het wagenpark te beperken of downsizen. Afhankelijk van de regio en het merk zullen vooral de landelijke automobielbedrijven of autodealers, die een beperkt aandeel van hun verkoop realiseren aan bedrijven, het nog moeilijker krijgen in 2013.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2688 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *