Voorzichtig herstel bij Stern Groep

Stern Groep heeft in 2013 een nettowinst geboekt van 3,1 miljoen euro, waar in 2012 nog een verlies van 6,9 miljoen euro werd gerealiseerd. Daarmee toont Stern een voorzichtig herstel in een nog afwachtende markt.

2013 was een jaar van uitersten voor Stern. Begin 2013 was er sprake van crisis omstandigheden, terwijl intern de reorganisatie van enkele bedrijfsonderdelen nog in volle gang was. Aangezien de operatie nu is afgerond moet het volgens het bedrijf mogelijk zijn om dit jaar ‘een duidelijk beter resultaat’ te halen dan in 2013. Toch verwacht het bedrijf  dat de verkopen van personen- en bedrijfswagens dit jaar nog niet zullen groeien.

Fusie

Stern verkocht vorig jaar bijna tien procent minder personenwagens dan in 2012 en zag de verkopen van bedrijfswagens met ruim 15 procent dalen. De totale omzet van het beursgenoteerde bedrijf nam met twee procent af tot 917,6 miljoen euro. Het operationeel bedrijfsresultaat steeg wel met ruim drie miljoen euro tot 11,8 miljoen euro. Stern realiseerde een nettowinst van 3,1 miljoen euro, waar in 2012 nog een verlies van 6,9 miljoen euro werd geïncasseerd.

Stern kondigde vorig jaar aan de mogelijkheid van een fusie met branchegenoot Pouw te onderzoeken. Over de voortgang van die gesprekken werden bij de presentatie van de jaarresultaten geen uitspraken gedaan. Stern nam vorig jaar al wel de Mercedes/Smart-activiteiten en enkele dealers in Noord-Nederland van Pouw over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.