Vraag Autoscout 24 gestegen, verkoopprijs daalde

Waar de gemiddelde verkoopprijs van tweedehands auto’s in september uitkwam op 12.438 euro, heeft oktober een kleine daling laten zien tot 12.358 euro in de Autoscout 24 Gebruikte auto’s Prijs Index. Zowel de vraag (acht procent) als het aanbod (vijf procent) zijn toegenomen, terwijl de gemiddelde verkoopprijs dus daalde.

Volgens Autoscout 24 staat de prijs onder druk, omdat er veel zoekers maar minder kopers zijn op haar website. Dit komt mogelijk door een daling in de verkoopaantallen in september, anticipatie op verdere afwaardering of de introductie van veel nieuwe modellen in september en oktober.

De Seat Ibiza is de auto van de maand. In oktober was er maar liefst 21 procent meer vraag dan vorige maand en het aanbod is maar een klein beetje gestegen. De Landrover-modellen Defender en Range Rover blijven toppers bij Autoscout 24.

In de sectie kleine auto’s is de Volkswagen Polo het populairst, in de middenklasse de BMW 3-Serie en als MPV is de Opel Zafira het meest in trek. De VW Golf heeft het in oktober het beste gedaan als compacte auto, de BMW 5-Serie staat op de eerste plaats in de hogere middenklasse en de X5 van BMW is het meest aangeboden en gevraagd als SUV/offroad.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *