Vrouwen gaan automarkt bepalen

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen in de toekomst meer en meer de automarkt gaan bepalen. Nu al zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke automobilisten in de VS. Een trend die zich ook zal doorzetten in Europa. Autobouwers, dealers en autobedrijven zouden er goed aan doen op deze ontwikkeling in te spelen, luidt de aanbeveling.

Bovendien blijkt dat 50 procent van de vrouwen wereldwijd ontevreden is over de huidige auto waarin ze zich verplaatsen. Zelfs 74 procent vindt dat autobouwers en autobedrijven amper rekening houden met hun specifieke wensen.

Uit het onderzoek komen verschillende speerpunten naar voren hoe vrouwen het liefst hun auto zien. Zo willen ze een ruime binnenruimte, een zonnedak, lage CO2-uitstoot, intelligent panel, kwalitatieve materialen (leer), parkeerassist en bijvoorbeeld verhoogde pedalen voor hoge hakken.

Autofabrikanten huren al wel steeds vaker vrouwelijk personeel in. Op de werkvloer zal in 2020 25 procent van het personeel bestaan uit vrouwen, terwijl op managementniveau 20 procent vrouw zal zijn. Ook autobedrijven en dealers spelen langzamerhand in op de trend. Zo zijn er al dealers met kinderopvang en verschoonruimtes voor baby’s. Online zijn er inmiddels ook specifieke portals voor vrouwen die een auto willen aanschaffen zoals Vroomgirls en Truecar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *