‘VW verkoopt Bugatti aan Rimac Automobili’

VW staat volgens Britse media op het punt om luxepaard Bugatti over te dragen aan de Kroatische elektromobiliteitspartner Rimac Automobili. De deal zou zijn goedgekeurd binnen hoge VW-kringen maar nog wachten op groen licht van de raad van toezicht.

Met deze manoeuvre zou VW een groter aandeel willen krijgen in Rimac, dat te boek staat als ‘het Europese antwoord op Tesla’. Rimac ontwikkelt en produceert elektrische sportwagens, aandrijflijnen en batterijsystemen. Het bedrijf is in 2009 opgericht door Mate Rimac, met als doel de sportwagen van de 21e eeuw te creëren.

Hobbymerken

Volkswagen Group wil anno 2020 niet langer geld en mankracht steken in ‘hobbymerken’ die voormalig ceo Ferdinand Piech ooit overnam. Alle beschikbare middelen moeten worden besteed aan toekomstige mobiliteit – elektrificatie, digitalisering en autonoom rijden. Dat staat in schril contrast met de 1500 pk sterke benzineauto’s van Bugatti.

De verkooproute zou om strategische redenen lopen via Porsche. De nazaten van Piech hebben nog steeds een vijftig procent controlerend belang in Porsche. Door hen via Porsche te betrekken bij de deal, hoopt de top van de VW Groep een win-win-situatie te creëren voor alle belanghebbenden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *