VWE en Gefco starten exportservicepunt

VWE en logistieke dienstverlener Gefco hebben donderdag 2 februari 2012 een nieuw gezamenlijk servicepunt geopend in het Noord-Brabantse Oosterhout. Met dit servicepunt wordt de volledige logistieke, administratieve en financiële afwikkeling van de auto-export geregeld.

De export van jonge auto’s steeg explosief in 2011 met 85 procent. Om deze transacties soepel te laten verlopen biedt het servicepunt Oosterhout fleetowners, leasemaatschappijen en dealerbedrijven een compleet exportdienstenpakket aan.

Zodra een fleetowner zijn auto verkocht heeft aan een buitenlandse klant, kan hij het servicepunt Oosterhout inschakelen om de exportafhandeling te regelen. Hierbij verzorgt Gefco het internationale logistieke traject, zoals de transport en opslag van voertuigen na verkoop en de aflevering aan buitenlandse verkopers. VWE regelt de administratieve en financiële afhandeling van de exporttransacties, zoals documentatiebeheer en voorfinanciering van BTW en BPM.

“De praktijk heeft ons geleerd dat het exporttraject vereenvoudigd kan worden”, vertelt Will Walravens, managing director van Gefco Automotive. “Vanuit die gedachte is de samenwerking met VWE tot stand gekomen. Gebundelde expertise onder één dak, zodat de dealer zich kan richten op zijn hoofdtaak: het verkopen van auto’s.”

Autoveiling.nl heeft inmiddels als eerste via servicepunt Oosterhout een succesvolle transactie afgerond. “Samen met Gefco kunnen we alle geïnteresseerde partijen, die hun kansen op deze markt willen benutten, heel goed faciliteren met ons concept. Wij regelen de complete exportafhandeling en verlagen zo de drempel tot deze markt”, aldus Michel Corveleijn, directeur VWE.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.