VZR lobbyt voor 8 procent bijtelling EV in 2021

De Vereniging van Zakelijke Rijders (VZR) is ervoor dat de bijtelling voor elektrische voertuigen (EV’s) ook in 2021 op 8 procent blijft staan en niet wordt verhoogd naar 12 procent, zoals is afgesproken in het Klimaatakkoord.

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen, zo redeneert de VZR. Die wijst daarbij op het feit dat de autoproductie langzaam tot stilstand komt, wat de levering van elektrische voertuigen later in het jaar in de knel brengt.

Stimulering

Om de stimulering van elektrisch rijden in stand te houden pleit de VZR dus voor een verlenging van de periode waarin over een elektrische auto 8 procent bijgeteld moet worden.

Voorzitter Jan van Delft: “Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij. Als het Songfestival een jaar kunnen verzetten, dan kunnen we dat met de bijtelling ook!”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.