Waardering importeur omhoog

De gemiddelde dealertevredenheid over hun importeur is over 2010 uitgekomen op een 6,6, dat is 0,2 procentpunt meer. Dat blijkt uit de resultaten van de Rodi-enquête (Relatie Onderzoek Dealer Importeur), waaraan 1.321 deelnemers meegedaan hebben.

Lexus krijgt met een 7,9 de hoogste waardering. Suzuki staat voor de negende keer op rij weer in de top 3. Mini is goede tweede geworden. De Suzuki-importeur kreeg de Rodi Excellence Award uitgereikt omdat de dealers van dit merk hun importeur al negenmaal op rij in de top 3 van het klassement stemden.
Eric Tak, voorzitter Bovag Autodealers: "Die 6,6 is het hoogste waarderingscijfer van de afgelopen tien jaar en dat is goed nieuws, er zit duidelijk progressie in de samenwerking tussen dealer en importeur."

Net als vorig jaar blijken de dealers het meest tevreden over ‘De staat van nieuwe auto’s bij aflevering’, over ‘De bestelprocedure voor onderdelen’ en ‘De bereikbaarheid van de importeur via e-mail/internet’. Het laagst gewaardeerde punt is ‘De hulp bij kostenbesparing’. De grootste sprong voorwaarts maakte ‘Winstmogelijkheden dealerschap’, dat met 0,7 procentpunt steeg naar 5,6.

In 2010 steeg het percentage merken dat zijn salesstandaarden verzwaarde naar 17 procent, tegen 12 procent in 2009. De importeurs van Hyundai en Kia lopen hierin voorop. De standaarden op aftersalesgebied werden door 14 procent van de importeurs verzwaard, tegen 11 procent in 2009. Seat is de koploper.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *