Water stijgt bij Pouw

De fusie met Stern is voor dealergroep Pouw waarschijnlijk het laatste redmiddel. Door een agressieve overnamestrategie en tegenvallende autoverkopen is de Pouw Automotive Groep in zwaar financieel weer geraakt.

Volgens het FD is stevig ingrijpen in het bedrijf onontkoombaar. De onderneming met 700 werknemers lijdt, met uitzondering van de filialen in oostelijk Nederland, bij alle takken verlies. Inmiddels zijn onverkochte voorraden van de Noord-Nederlandse tak teruggeleverd aan importeurs, nadat eerder was besloten een vestiging in Haren te sluiten.

Oud-directeur Xeno Grimmelt van Pon Holdings is volgens de zakenkrant in de arm genomen om een mogelijke fusie met concurrent Stern te begeleiden, die in september is aangekondigd.

Stern is de grootste dealergroep van ons land, Pouw de nummer vier. In 2012 waren beide dealergroepen samen goed voor 40.000 nieuw verkochte auto’s. De samenvoeging van de lease-activiteiten van beide ondernemingen zal leiden tot één landelijk opererende lease-groep met een portefeuille van meer dan 15.000 lease-contracten.

De schadeherstel-activiteiten zullen een betere landelijke dekking krijgen met achttien vestigingen. De universele-garageformule van Stern Groep, met inmiddels vijf Stern Points, zal dan groeien naar acht vestigingen. De autoverhuur-activiteiten zullen een betere landelijke dekking krijgen met lagere structuurkosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.