Webdiensten RDW weer veilig

De RDW heeft het als onbetrouwbaar bestempelde Diginotar-certificaat vervangen door die van het bedrijf Verisign. Hierdoor zijn alle webdiensten, waaronder het opvragen van kentekens en online schorsen, weer gewoon en veilig te gebruiken. Certificaatverstrekker Diginotar was onlangs gehackt.

De overdracht van RDW-informatie in de machine naar machine-communicatie is veilig, ondanks dat hier nog wel certificaten van Diginotar gebruikt worden. Deze zaten niet in het gehackte pakket. Vervanging hiervan is gecompliceerd en vraagt meer tijd dan de vervanging van de andere certificaten. RDW heeft honderden zakelijke klanten die een verbinding over het internet hebben met de dienstverlener. Al deze connecties moeten tegelijk overgezet worden.

De RDW is op dit moment een systeem aan het ontwikkelen om recallinformatie (op kentekenniveau) van autofabrikanten te distribueren naar universele autobedrijven.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.