Liefhebbers die zelf mee willen werken aan de productie van hun eigen Corvette kunnen nu via Corvette Engine Build Experience zelf de motor van hun nieuwe auto bouwen. Met ingang van het modeljaar 2012 komen nu ook Nederlandse kopers in aanmerking voor dit programma.

Klanten die een Chevrolet Corvette ZO6 of een ZR1 bestellen kunnen ervoor kiezen om zelf mee te werken aan het bouwen van de LS7 of LS9 motor van hun nieuwe Corvette. Dit gebeurt in een speciale afdeling van GM, het General Motors Performance Build Center in Wixom, Michigan en kost 4.792 euro. De kosten voor de reis naar en van Amerika worden gedragen door Chevrolet. Nadat de motor volledig is geassembleerd wordt er een persoonlijk naamplaatje op bevestigd, met de naam van de klant. Daarna wordt de motor naar de Corvette-fabriek gebracht om daar gemonteerd te worden in de Corvette van de klant.

“Dit is eigenlijk een droomprogramma voor Corvette-rijders”, zegt Ronald Dubbelman, algemeen directeur van Chevrolet Nederland. “De Corvette is in ons land sinds dit jaar weer onder de hoede van Chevrolet Nederland. De LS7 en LS9 Corvette-motoren behoren tot de krachtigste units die momenteel in sportwagens verkrijgbaar zijn. Het betrekken van kopers bij het bouwen van hun eigen motor laat zien hoe belangrijk Chevrolet het vindt om de relatie met zijn klanten te versterken.”

Het dealernetwerk van Chevrolet Nederland ondergaat momenteel de nodige wijzigingen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties