Maxxis wordt de officiële bandenpartner van het elektrische Dakar-project van Tim Coronel. Deze week bevestigden het bandenmerk en de importeur Reedijk Banden Import de overeenkomst. Coronel zal de rally in 2012 afleggen in een volledig elektrische McRea Buggy.

Als test zijn de Maxxis Ceros 07 banden onder de 2010 en 2011 versies van de buggy’s gemonteerd, waardoor er ervaring is opgedaan met de prestaties van de band. Als reactie hierop zegt Coronel: “Onze ervaring die we in Spanje hebben opgedaan is dat dit type band de juiste grip geeft die we straks in de woestijn nodig hebben. Deze grip geeft meer veiligheid en daardoor kunnen we nog beter resultaat behalen.”
Deze editie van de rally is nog niet het doel van de coureur om te winnen, maar om de eerste te zijn die de Dakar elektrisch volbrengt. “Het doel is om weer alle routes honderd procent uit te rijden en rond 15 januari 2012 in Lima (Peru) de finishlijn te passeren.”

De Aziatische bandenproducent Maxxis produceert ook de Novex-banden die Tim Coronel gesponsord krijgt door Van den Ban Autobanden bij andere races. Maxxis sponsort ook de Australian Open.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties