Website Acea over emissietest WLTP

Aan de nieuwe test is een lang ontwikkelproces voorafgegaan. Kern ervan is dat de prestaties van voertuigen gebaseerd worden op realistischer rijomstandigheden. Ze dienen meer recht te doen aan de praktijk van alledag dan de bestaande NEDC-procedure. Ook de meting zelf zal strakker worden aangestuurd dan in de nu nog geldende laboratoriumomstandigheden.

Tekst en uitleg

Met ingang van september is elke vanaf dan te introduceren auto onderhevig aan het nieuwe emissietestregime. Een jaar later wordt de test uitgebreid naar álle nieuw geregistreerde voertuigen – dus ook bestaande modellenseries.

Door dit alles zal bij het grote publiek behoefte ontstaan aan nadere tekst en uitleg, redeneert Acea. Het virtuele podium praat de bezoeker daarom bij over de voordelen van de nieuwe criteria, het effect ervan op de consument (zoals verbruikscijfers) en aanbevelingen voor juiste toepassing.

Erik Jonnaert, algemeen secretaris van Acea, zinspelend op het jarenlange emissiebedrog bij dieselvoertuigen door Volkswagen: “Mits correct ingevoerd, is WLTP een essentiële maatregel om het vertrouwen van consumenten terug te winnen.” Acea vertegenwoordigt de belangen van vijftien Europese fabrikanten van personenwagens, bedrijfswagens, trucks en bussen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar