Weer auto’s verdwenen na proefrit

Bovag Autodealers heeft in april een fraudebericht uitgestuurd in verband met een dubieuze autohandelaar. Daarnaast is ook fraudeur DJ El Toro actief. Hij heeft weer toegeslagen en nu al negen auto’s ontvreemd. De laatste twee na een proefrit bij een dealer in Amsterdam-Noord.

De diefstal bij garagehouder Remco van Vloten betreft twee gloednieuwe Volvo’s, waaronder een V50, met een totale waarde van zo’n 60.000 euro.
Om de proefritten te mogen maken heeft de fraudeur een geldige kopie rijbewijs ingeleverd en een formulier ingevuld. Veel meer kan een garagehouder niet doen, behalve dan een medewerker te laten meerijden. “Het is praktisch moeilijk uitvoerbaar om altijd maar mee te rijden en de commerciële kant daarvan is dat niet iedereen het leuk vindt dat je meerijdt en zich daardoor niet serieus genomen voelt”, aldus Van Vloten in het interview met AT5.

De televisiezender AT5 uit Amsterdam heeft 8 mei een nieuwsitem over de fraude uitgezonden. Bekijk hier de video >>

Waarschuwing

Bovag waarschuwt in een mailing aan de aangesloten autodealers nogmaals voor DJ El Toro en meldt op haar website welke gestolen auto’s ter inruil worden aangeboden. De politie weet wie het is, maar heeft geen idee waar de man verblijft.
De verdachte persoon is een man van 30 tot 35 jaar oud met een fors postuur, 1.70 tot 1.75 meter lang, kort geschoren blond, rossig haar en een stoppelbaard.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.