Weer overname International Car Lease Holding

International Car Lease Holding, eigendom van de heren Berkhof (Van Mossel Groep) en Mandemakers (Mandemakers Groep), heeft Autolease Groningen en Lease Quality overgenomen. Door deze overname groeit de beheerde vloot met 4400 voertuigen uit tot ruim 42.000.

Autolease Groningen en Lease Quality, met vestigingen in Groningen, Assen en Leeuwarden, richten zich als universele leasemaatschappij met name op het verzorgingsgebied Groningen, Friesland en Drenthe. De koopovereenkomst is op 19 februari getekend, de overdracht zal plaatsvinden in maart 2016.

Autolease Groningen en Lease Quality zullen als onderdeel van de joint venture tussen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep hun huidige bedrijfsactiviteiten decentraal voortzetten, ook de backoffice activiteiten zullen lokaal worden uitgevoerd. Na de overname zullen alle 28 medewerkers in dienst blijven. International Car Lease Holding bestaat zelf uit de labels Directlease, J&T Autolease, Profilease, V&M Leasing, Van Mossel Leasing en Van Mossel Shortlease & Rent.

Synergie

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep: “Door de toevoeging van Autolease Groningen en Lease Quality aan ons leasebedrijf breiden we niet alleen onze bestaande vloot verder uit. Als ambitieus en internationaal georiënteerd familiebedrijf geloven wij sterk in synergie en krachtenbundeling, waarbij we graag dichtbij onze klanten staan. Autolease Groningen voegt kennis en expertise toe aan ons bedrijf over de specifieke Noordelijke provincies van ons land.”

Beide aandeelhouders van Autolease Groningen en Lease Quality, Luurt Pieter van der Molen en Leon van der Meer, onderschrijven de krachtenbundeling. Luurt Pieter van der Molen: “Wij zijn ervan overtuigd dat ons bedrijf door deze overname nog sneller en flexibeler kan inspelen op klantwensen. Er is duidelijk sprake van een grote synergie. We blijven onze klanten onveranderd de betrouwbaarheid bieden die ze van ons gewend zijn, maar kunnen dit nu doen in combinatie met de inkoopkracht en schaalvoordelen van de Groep.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.