Werkplaats steeds veiliger

Werkplaatsen zijn veiliger en gezonder om in te werken dan twee jaar geleden. Dat constateert de Inspectie SZW op basis van controles en monitoring van 330 bedrijven. 57 procent van deze bedrijven krijgen het predicaat gezond en veilig.

Meer dan een derde (34 procent) van de gevonden overtredingen had te maken met het onveilig werken met machines. Er zijn ook overtredingen gevonden die te maken hadden met de blootstelling aan gevaarlijke stoffen (25 procent). Het gaat dan bijvoorbeeld om chemische stoffen om te kunnen ontvetten en om dieselmotoremissies. Door het ontbreken van roetfilters worden werknemers hieraan blootgesteld. Dit zorgt voor een risico voor hun gezondheid. Bovendien had 20 procent van de werkgevers geen risico- inventarisatie en evaluatie (RI&E) beschikbaar.

Op basis van de bevindingen concludeert de Inspectie dat de mobiliteitsbranche veiliger werkt dan voorgaande jaren. Daarom staan er, naast bezoeken bij een klein aantal overtreders, geen nieuwe controles gepland. Uitwassen daargelaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *