Wheelright wint innovatie-award

Wheelright Tyre Management Technology werd door de jury van de vakbeurs Intertraffic uitgeroepen tot winnaar in de categorie Veiligheid. Wheelright bestaat uit een in het wegdek of werkplaatsvloer verzonken weeginrichting (op de vloer kan overigens ook) en een tweetal meetpalen met sensoren die op enige afstand van de weeginrichting staan. Deze laatste heeft de afmetingen van een enkele plaats remmentestbank.

De installatie meet de aslast, de bandendruk, de profieldiepte en herkent abnormale slijtageplekken. En dat binnen vijftien seconden. De installatie is zowel geschikt voor vrachtwagens, autobussen als ook personenauto’s. “We zien dat met name fleetowners geïnteresseerd zijn in ons concept. Die besparen enorm op de kosten van banden en brandstof door regelmatig de conditie van hun band-wielcombinaties te monitoren”, legt ceo Michael Taylor uit, die overigens blij verrast was met de innovatieprijs.

Wheelright is in eerste instantie niet gericht op het verkopen van de installatie, maar in het samen met de klant uitrollen van het concept. Daarin is opgenomen dat er geen directe investering in de apparatuur nodig is, maar er wordt per meting afgerekend. Na Groot-Brittannië en Duitsland is Wheelright nu gericht op de Benelux. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.