Wijnand Kuiper financieel directeur ALD Automotive Nederland

Wijnand Kuiper (42 jaar) versterkt sinds deze maand als financieel directeur het directieteam van leasemaatschappij ALD Automotive. Kuiper, vertrekkend bij Care Autoschade, volgt Matthieu van Tellingen op.

In zijn nieuwe rol wordt hij eindverantwoordelijk voor de financiële afdelingen, waaronder controlling, accounting, collectie en acceptatie. Daarnaast maakt hij deel uit van het Nederlandse directieteam en zal hij een belangrijke rol spelen bij de uitrol van de strategie van de leasemaatschappij gericht op innovatie en groei.

Kuiper volgt de naar de IT-dienstverlener Topicus vertrokken Matthieu van Tellingen op, die ruim negen jaar bij ALD Automotive gewerkt. Kuiper is afgestudeerd bedrijfseconoom aan de Universiteit van Tilburg  en register controlling aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft vijftien jaar financiële ervaring en was hiervoor ruim vijf jaar werkzaam bij Care Autoschade. Bij het schadebedrijf, met 52 vestigingen in Nederland, was hij onder andere verantwoordelijk voor het dagelijks aansturen van de financiële afdelingen.

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met ruim 1.300.000 voertuigen en meer dan vijfduizend werknemers in 41 landen behoort het bedrijf tot de drie grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd.  Vorige maand werd ALD Automotive gekroond tot beste leasemaatschappij van Nederland, samen met Arval.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.