Winparts begint webshop Verenigd Koninkrijk

Het in Groningen zetelende Winparts maakt de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk. De naar eigen zeggen ‘grootste auto-onderdelen webshop van Nederland’ was al actief in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden.

In de Twinkle100, een overzicht van de grootste e-commerce verkopers in Nederland, staat Winparts genoteerd met ruim 16 miljoen euro omzet in 2017. Er werken meer dan vijftig mensen, die dagelijks de afhandeling van ruim vijftienhonderd pakketjes verzorgen. Vrijwel alle werkzaamheden gebeuren intern: inkoop, inpakken, retourneren, marketing en klantenservice. Het assortiment omvat meer dan 640.000 onderdelen van 520 fabrikanten voor 180 automerken, 6000 automodellen en 40.500 autotypes. Een groot gedeelte van de producten wordt zelf geïmporteerd.  Onder het label Winprice voert het bedrijf een huismerk op het gebied van remdelen, olie, ruitensproeiervloeistof, uitlaatdelen en koelvloeistof. Het overgrote deel van de klanten is particulier, die ofwel zelf monteren ofwel een externe partij inschakelen zoals een van de tientallen autobedrijven die fungeren als officieel montagepartner.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †