Winstdaling Stern

Het beursgenoteerde Stern Groep heeft in 2011 een nettowinst gemaakt van 6 miljoen euro. Het jaar daarvoor was dat nog 10,1 miljoen. Stern tekent wel aan dat de resultaten over 2010 ook belastingbaten bevatten en winst door verkoop van Stern Finance en het tankstation in Wormerveer. Dit blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers.

Het groepsvermogen nam in 2011 toe met 0,6 miljoen tot 149,4 miljoen euro en de omzet steeg met 18,2 miljoen tot 938,6 miljoen euro. De winst voor belastingen steeg met drie ton naar zeven miljoen euro.

De netto omzet van Stern Dealers steeg in 2011 van 809,7 miljoen tot 828,2 miljoen euro. De toename bleef beperkt tot 2,3 procent door het per 2 mei 2011 uitbesteden van de exploitatie van zeven tankstations. Zonder dit effect zou de netto omzet van Stern Dealers met 4,4 procent zijn gestegen.
In 2011 hebben Stern Dealers 24.723 nieuwe personenauto’s verkocht en 4.242 nieuwe bedrijfsauto’s. Daarmee behaalde Stern Dealers een marktaandeel van 4,4 procent op de auto’s (in 2010 nog 4,7 procent) en 7,2 procent op de bedrijfsauto’s (2010: 7,6 procent).

Vooruitzichten

“De laatste jaren is veel aandacht geschonken aan de versterking van de marktpositie, de efficiency en de effectiviteit van Stern Dealers. Ook is voortvarend gewerkt aan het uitbouwen van Stern Diensten om de afhankelijkheid van de autofabrikanten te verminderen. Stern Groep zal op die weg doorgaan. In de loop van dit jaar wordt Stern Diensten gesplitst in Stern Finance en Stern Universeel. Vervolgens wordt verder vorm gegeven aan Stern Universeel en wordt Stern Finance verder uitgebouwd. Stern Dealers blijft steeds de basis voor alle activiteiten van de Groep. Op basis van deze initiatieven zal Stern Groep stapsgewijs naar een winstniveau toegroeien in de grootte orde van twintig miljoen euro per jaar”, aldus de uitleg in het verslag.

Stern Groep verwacht dat de operationele resultaten in 2012 geleidelijk verder zullen verbeteren. Handhaving van de sterke financiële positie, terwijl toch een behoorlijk dividend kan worden uitgekeerd, blijft de basis van alle plannen voor de toekomst.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.