Winterbanden geen prioriteit werkgevers

De Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ ) is verbaasd over de houding van werkgevers als het gaat om het monteren van winterbanden. Uit eigen onderzoek blijkt dat 52 procent van de bestuurders met een bedrijfsauto tegenwerking ervaart als zij winterbanden wensen te monteren. Er zijn 300 personen ondervraagd.

Van alle berijders gaat 30 procent de winter in zonder winterbanden. De grootste reden om geen winterbanden te monteren is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Bijna 20 procent van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betalen deze uit eigen zak. "Winterbanden zijn veel veiliger en de kosten vallen relatief mee. De zomerbanden slijten immers niet als de winterbanden gebruikt worden. Verder is het welzijn en de veiligheid van het personeel veel belangrijker dan een paar euro besparen op winterbanden," aldus VAvdZ voorzitter Martin Huisman.

Vereniging Auto van de Zaak is een belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Zij zet zich in voor ruim één miljoen mensen die over een lease-auto of andere auto van de zaak beschikken, inclusief ondernemers en zelfstandigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *