Wurth groeit eerste half jaar sterk

De Würth-Groep heeft de eerste helft van 2011 een omzet van 4,78 miljard euro gerealiseerd. Daarmee heeft het familiebedrijf een omzetrecord bereikt. Vergeleken met de eerste zes maanden van vorig jaar betekent dit een groei van 15 procent.

Robert Friedmann, woordvoerder van de Würth-Groep: “Een belangrijke reden voor dit succes is onze consequente focus op de distributie en aanverwante activiteiten. Er staat dan ook voor het gehele jaar 2011 een tweecijferige omzetgroei gepland.”

De sterkste groei binnen de Würth-Groep is te zien bij de Duitse ondernemingen. Ten opzichte van de eerste helft van 2010 hebben deze ondernemingen een omzetstijging van 17,3 procent neergezet met een omzet van 2,1 miljard euro (2010: 1,8 miljard euro). Buiten Duitsland is een omzetgroei van 13,4 procent te zien naar 2,7 miljard euro (2010: 2,3 miljard euro).
Deze positieve trend wordt weerspiegeld in het operationele resultaat van de Würth-Groep, in het eerste halfjaar werd een winst van 245 miljoen euro gerealiseerd (eerste half jaar 2010: 196 miljoen euro).

Würth is inmiddels gestart met de bouw van de geplande uitbreiding van het logistiek centrum bij Adolf Würth in Künzelsau-Gaisbach en bij Würth Industrie Service in Bad Mergentheim. Om de verdere groei voort te zetten heeft de Würth-Groep in de eerste helft van 2011 ook het aantal medewerkers uitgebreid naar 3.011, een stijging van 4,8 procent.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *