fbpx
bekeken: 960 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Bovag: geen congres, wel regiobijeenkomsten

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 juli 2020, 09:30

Leestijd: < 1 minuut

Het Bovag Jaarcongres en de daar traditioneel in opgenomen finale van de verkiezing ‘Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar’ gaan als gevolg van de coronarichtlijnen niet door. Wel worden als alternatief negen regiobijeenkomsten gehouden, verspreid over heel Nederland.

Oorspronkelijk stond de reeks geagendeerd voor de periode maart-april. Inmiddels heeft Bovag het jaarplan herzien en de bijeenkomsten met de achterban verschoven naar september-oktober. Leden die zich al in eerste instantie hadden aangemeld krijgen vanaf vandaag een week de tijd om dat opnieuw te doen. Daarna ontvangen ook de overige leden een uitnodiging.

Fabrikantendata

Tijdens de regiomeetings lanceert Bovag onder meer een online informatieplek over toegang tot originele fabrikantendata. Ook is er RDW-nieuws over de ontwikkelingen rondom recalls en apk. ‘Ondernemen in tijden van en na corona’ komt eveneens aan bod. Voorzitter Gerard ten Buuren is op alle negen bijeenkomsten aanwezig. Per keer is er plaats voor maximaal honderd personen, die op 1,5 meter van elkaar dienen te blijven. Om de afstandsregel te kunnen waarmaken, vervalt het dinerbuffet bij ontvangst en is de inloop verdeeld in twee tijdsvakken. Per bedrijf kan slechts 1 persoon zich aanmelden. De locaties zijn: Eindoven (3-9), Heerlen (8-9), Oostzaan (10-9), Zwolle (15-9), Duiven (16-9),Nootdorp (24-9), Eelderwolde (28-9), Bergen op Zoom (1-10) en Bunnik (Bovaghuis, 13-10).

Verkiezing

Het annuleren van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar hangt samen met de uitbraak van het coronavirus (eind februari) in ons land en de daarop volgende richtlijnen. De voorbereiding van de nieuwe titelstrijd stond gepland in het voorjaar. Verder hadden nu alle genomineerden c.q. halve finalisten bekend moeten zijn. Om dat tijdschema te halen, hadden juryleden en mysteryshoppers de afgelopen tijd op bedrijfsbezoek gemoeten, hetgeen in strijd was met de RIVM-richtlijnen. Kortom: er is per 1 januari 2021 geen opvolger van Adrie Valentijn, winnaar van de verkiezing 2019-2020 tijdens het toenmalige congres (foto).

Tags: , , , , , , ,

Schadeherstelketens passen…Koortsachtig overleg bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties