5,5 miljoen klantcontacten Opel Onstar

Sinds de introductie in augustus 2015 heeft Opel Onstar ruim 5,5 miljoen contacten met klanten geregistreerd. Afgelopen maand ontving de persoonlijke connectiviteits- en service-assistent 880.000 klantoproepen en verzond hij ongeveer 830.000 e-mails met de maandelijkse voertuigdiagnose.

Nog meer cijfers: op internet logden meer dan een miljoen mensen in op de bijbehorende portal. De app werd 3,1 miljoen keer gebruikt. De helft van de nieuwe Opels in Europa wordt afgeleverd met Onstar; in Nederland is dat zeventig procent.

Gemoedsrust

De fabrikant spreekt van een succesvolle introductie. “Het grote aantal contacten demonstreert hoezeer klanten het gemak, de service en de gemoedsrust waarderen”, aldus Tina Müller, Chief Marketing Officer van Opel.  Bij de webdienst van Opel Onstar komen klanten in contact met een échte adviseur, geen machine. Het systeem kan onder meer een signaal sturen dat starten blokkeert zodra het voertuig als gestolen is opgegeven. Daarnaast ver–/ontgrendelt het desgewenst de portieren op afstand en verzendt het e–mailberichten over de technische staat van het voertuig. Klanten kunnen informatie oproepen over bijvoorbeeld de  toestand van de motorolie en de bandenspanning.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †