ANWB start proef met MaaS

Mobility as a Service (MaaS), of Mobiliteit als Dienst zo u wilt, is het via een platform aan elkaar koppelen van vervoersmogelijkheden. ANWB start nu de proef ‘Slim naar Den Haag’ voor leden die geregeld van en naar Den Haag reizen. Met de bijbehorende app kunnen zij de verschillende mogelijkheden snel overzien, hun reis plannen, vervoermiddelen gebruiken en achteraf betalen.

Mobility as a Service wordt als oplossing gezien voor het dichtslibben van wegen, met name in de stedelijke gebieden. Veel mensen kiezen ervoor met de auto van A naar B te reizen, terwijl een combinatie van andere vervoersmogelijkheden soms sneller of makkelijker is. Deeldiensten zijn bij veel mensen onbekend of blijven onbenut.

Den Haag

Uit onderzoek door ANWB blijkt dat 30 procent van de ondervraagden wel eens een combinatie van vervoermiddelen gebruikt. Tram en trein worden daarbij het vaakst genoemd. De app biedt alle reisopties van en naar Den Haag. Gebruikers kunnen hieruit zelf hun keuze maken. De proef duurt tot eind februari 2022.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2902 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *