Augmented reality head-up display in ID.3 en ID.4

Volkswagen introduceert het nieuwe augmented reality head-up display in eerste instantie niet in zijn premiumproducten, maar in de volledig elektrische ID.3 en ID.4 uit het compacte segment.

De nieuwe comfortfunctie projecteert belangrijke informatie op de voorruit van de auto in twee afzonderlijke velden en niveaus. Het grote venster voor de dynamische displays bevindt zich op een virtuele afstand van ongeveer 10 meter in het gezichtsveld van de bestuurder en is ongeveer 1,8 meter diagonaal. In dit langeafstandsvenster verschijnen informatie van de assistentiesystemen, de afslagpijlen en start- en bestemmingspunten van de navigatie.

Het korteafstandsvenster ligt als een platte band onder het grote langeafstandsvenster. Het toont de huidige snelheid, de verkeersborden en de assistentie- en navigatiesymbolen als statische displays en lijkt ongeveer drie meter voor de bestuurder te zweven.

Toegankelijk

De keuze voor de introductie in modellen uit de compacte klasse is een bewuste. “We hebben een echte innovatie in serieproductie gebracht”, zegt ontwikkelaar Frank Welsch. “En niet in een premium auto, maar in de compacte modellen van de volledig elektrische ID. Familie. Toekomstgerichte technologieën toegankelijk maken voor veel klanten is een van de kerncompetenties van Volkswagen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *