Autobinck neemt belang in scale-up SafeDrivePod

Autobinck heeft via zijn dochteronderneming Mobinck een belang genomen in SafeDrivePod, een bedrijf dat een techniek heeft ontwikkeld die afleiding door de smartphone in het verkeer voorkomt.

SafeDrivePod is in 2016 opgericht en heeft gebruikers in meer dan twintig landen. Het bedrijf werkt samen met internationale verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen die hun schadelast en hun verzekeringspremies willen verlagen en met fleetowners die investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Inmiddels zijn er meer dan honderdduizend SafeDrivePods verkocht.

Mobinck is een start-up van Autobinck die zich via mobiliteitsbedrijven als Radiuz, Toogethr en Moove richt op nieuwe vormen van mobiliteit. Over het instappen van Autobinck zegt medeoprichter Paul Hendriks van SafeDrivePod: “Met Autobinck is een solide partij ingestapt die het ons mogelijk maakt om versneld te groeien en die kan bijdragen aan onze ambitie om standaard te worden opgenomen in elke geproduceerde auto.”

Paul Zekhuis, ceo van AutoBinck: “De dienstverlening van SafeDrivePod sluit heel mooi aan bij de andere telematica-oplossingen die AutoBinck al biedt en past bij onze ambitie om innovatie in mobiliteit verder invulling te geven met concrete proposities voor grote fleetowners.”

Corona-tracer

Behalve de oplossingen om afleiding tijdens het rijden te minimaliseren heeft SafeDrivePod na het uitbreken van de corona-pandemie de corona-tracer gelanceerd. Medeoprichter Erik Damen van SafeDrivePod: “We hebben snel een van onze bestaande producten omgebouwd tot een meetinstrument dat alle contacten herleidt van werknemers die binnen 1,5 meter van een drager zijn geweest. En dit zonder dat daar gps of een smartphone voor nodig is en met maximale privacy-waarborging. Wereldwijd is er grote interesse in deze technologische oplossing. Hierdoor bieden we niet alleen veiligheid in het verkeer maar ook op de werkvloer.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *