Autodealers lanceren concept autodelen

Met de oprichting van Share4Mobility hebben tien grote dealergroepen in België een platform voor autodelen gecreëerd. Hierop worden louter elektrische auto’s aangeboden.

Het gaat om de volgende dealergroepen: Autopartners, Centre-Automobiles, Devos-Capoen, Groep Kenis, Groupe Goeyens, Neri, Paesmans, Pashuysen, Renault Motors en Valckenier. Gezamenlijk zijn zij goed voor de verkoop van tachtigduizend nieuwe auto’s per jaar.

De samenwerking op het gebied van autodelen is tot stand gekomen om te kunnen inspelen op veranderende behoeften bij de automobilist. “Er is een duidelijke shift merkbaar van het zelf bezitten van wagens naar het gebruik ervan”, aldus Tony Deruyter, manager bij Share4Mobility. “Consumentenbehoeften wijzigen, deelmobiliteit wint aan belang en het is aan ons om continu mee te evolueren en hierop in te spelen.”

Kennis delen

“Kennis samenbrengen en delen, brengt ons vandaag veel sneller en efficiënter vooruit. De dealers die reeds ervaring hebben opgedaan in het aanbieden van oplossingen voor autodelen, zullen hun kennis delen en vanaf nu een groter geografisch gebied kunnen aanbieden. De dealers die er nog niet mee van start waren gegaan, nemen dankzij dit initiatief een vliegende start en dragen bij aan de nationale relevantie”, aldus Deruyter.

Gebruik

De dienstverlening maakt gebruik van een app en een website. De voertuigen krijgen een vaste staanplaats met laadpaal. Gebruikers kunnen een auto van tevoren reserveren. Afrekenen gaat op basis van de tijdsduur van het gebruik en het aantal gereden kilometers.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

  • Avatar
    9 januari 2021 om 00:07
    Permalink

    We zijn beste wel fier op deze samenwerking

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *