Autoliv neemt belang in lidartechniek

De Zweedse maker van automotive veiligheidssystemen Autoliv heeft een belang genomen in Fotonic i Norden. Dit bedrijf is gespecialiseerd in lidartechniek.

Fotonic i Norden ontwerpt, ontwikkelt en maakt 3D-camera’s. Zij maken autonoom rijden mogelijk. Volgens Autoliv is de overname van de activa van Fotonic i Norden een aanvulling op de samenwerking met Velodyne. Deze overeenkomst werd in juli gesloten. Met de overname van activa in Fotonic verwerft Autoliv bepaalde intellectuele eigendomsrechten. Tegelijk zullen zo’n 35 ingenieurs van Fotonic bij Autoliv in dienst treden. Meerdere toeleveranciers aan de autoproducenten zijn op zoek naar kennis van lidartechniek. Zo nam ZF vorig jaar een belang in Ibeo Automotive Systems.

Mededinging

De transactie van activa zal naar verwachting voor het eind van het jaar zijn beslag krijgen, op voorwaarden van mededinging.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters