BMW weer in zee met Baidu

Nadat eerdere gezamenlijke projecten strandden, start BMW toch weer een samenwerking met het Chinese technologiebedrijf Baidu.

BMW werkte eerder samen met Baidu bij het ontwikkelen van technologie voor autonoom rijdende auto’s en in een project voor het maken van kaarten voor navigatiesystemen in BMW’s voor de Chinese markt. Beide projecten strandden. De verhoudingen tussen beide ondernemingen zijn desondanks blijkbaar goed gebleven, want nu kondigt BMW Connected plannen aan om wederom met Baidu Internet of Vehicles in zee te gaan.

Home to vehicle

De samenwerking gaat om een home to vehicle-concept, waarin de auto een centrale rol speelt. Het concept biedt een geïntegreerde communicatie tussen de auto en het huis van de BMW-bezitter, een ecosysteem dat past in de ontwikkeling van het internet of things. Voice control speelt daarin een belangrijke rol. De BMW-bezitter krijgt dan vanuit zijn huis toegang tot voertuiginformatie. Hij kan bijvoorbeeld op afstand autodeuren afsluiten of controleren hoeveel benzine er nog in de tank zit. Het BMW Connected ecosysteem is nu al toegankelijk via iOS en Android. Daardoor zijn verbindingen met de iPhone, Apple Watch en apparaten die worden aangestuurd door Amazon Alexa of Google Assistant nu al mogelijk. BMW Connected is in China ook al ver met services zoals het boeken van een werkplaatsafspraak, valet parking, brandstofbetalingen en info over bekeuringen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1703 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen