Bosch lanceert Bosch Car Service Connect

Bosch Car Service lanceert in Nederland de connected service Bosch Car Service Connect. Door middel van een connector en bijhorende app voor de smartphone krijgt de klant 24/7 volledige controle over zijn auto.

Inclusief een pilot vorig jaar is er internationaal tweeënhalf jaar gewerkt om app en connectors gereed te maken voor een brede introductie in de consumentenmarkt. Daartoe maakt Bosch gebruik van drie typen connectors. Gerwin Vegter is internationaal verantwoordelijk voor de introductie van Bosch Car Service Connect. Hij legt uit waarom gekozen is voor drie typen connectors: “In de testperiode is gebleken dat de platformen en de elektronische architectuur van de diverse autofabrikanten niet met één connector zijn af te dekken.”

Klantenbinding

Uiteraard is het doel van Bosch om de klant te binden aan het Bosch Car Service-bedrijf. Net als bij het online mijnBoschCarService-platform kunnen klanten via de Bosch Car Service Connect-app 24 uur per dag online een afspraak maken of vooraf de kosten van een service berekenen. De app heeft ook een ritregistratiesysteem, dat het aantal kilometers en het actuele verbruik bijhoudt. Daarnaast kan de klant in één oogopslag zien wat zijn favoriete routes zijn, wanneer en of hij economisch rijdt en wat de kosten per route zijn.

Storing

Met de Bosch-connector krijgen klanten van Bosch Car Service ook inzicht in de technische staat van hun auto. Als er fouten gedetecteerd worden, krijgt de klant meteen advies over de te nemen stappen. Hij kan dan een afspraak maken bij een Bosch Car Service autobedrijf, of de pechhulp van Bosch Car Service inschakelen. De Bosch-connector heeft ook een diagnosefunctie. Klanten kunnen daarmee op elk ogenblik zien of hun auto rijklaar is. Bij problemen krijgen zij niet enkel een waarschuwingssymbool te zien, maar ook een duidelijke omschrijving van de storing

Gebruik

Het gebruik is simpel: de automobilist downloadt de Bosch Car Service Connect-app op zijn smartphone, stopt de connector in de OBD-poort van de auto en verbindt de auto via Bluetooth met de smartphone. De app is ook zonder dongel te gebruiken, maar dan zijn uiteraard niet alle functies beschikbaar.

Nationaal Telematica Congres

Op het gebied van connectiviteit en telematica ontstaan momenteel tal van initiatieven. De vraag is wat al die nieuwe diensten en technieken gaan betekenen voor eenieders positie in de keten. Op het 2e Nationaal Telematica Congres (19 april, Bodegraven) schetsen diverse experts de mogelijkheden en de uitdagingen. Kijk hier voor het programma en inschrijven.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters