BP investeert in Chinese startup voor laadpalen

Energiereus BP maakt bekend dat het via BP Ventures investeert in Powershare, een Chinese aanbieder van laadpalen voor elektrische voertuigen.

Powershare levert een online platform dat elektrische rijders, oplaadpunten en stroomleveranciers met elkaar verbindt. Het bedrijf zorgt daarmee voor een gestroomlijnd traject van laden tot betalen.

Sleutelmarkt

Lamar McKay zegt namens BP: “China is de belangrijkste markt voor elektrisch rijden en een sleutelmarkt voor BP in de ontwikkeling van onze mobiliteitsvoorziening. De investering in Powershare is de eerste van BP in China en laat onze intentie zien om laadoplossingen en nieuwe mobiliteitsvoorzieningen te bieden aan Chinese consumenten.”

E-mobiliteit

Voor Powershare betekent de investering van BP dat het bedrijf zich kan blijven ontwikkelen op het gebied van elektrische mobiliteit. Ceo Ethan Zhu van Powershare: “We zijn zeer vereerd om te kunnen optrekken samen met een belangrijke marktspeler als BP, zodat we gezamenlijk onze markten kunnen uitbreiden, nieuwe technologieën kunnen ontwikkelen en nieuwe businessmodellen kunnen ontdekken op het gebied van e-mobiliteit.”

Alternatieve energie

BP investeerde eerder al in alternatieve energiebronnen. Zo nam het eerder al het Britse oplaadbedrijf Chargemaster over, investeerde het in het snellaadtechnologieconcern Storedot en mobiele oplaadbedrijf Freewire Tehcnologies. Bovendien sloot BP onlangs een samenwerking op het gebied van elektrisch laden met 66iFuel in China en met US Dollar Fund, dat zich richt op een nieuw voertuigecosysteem voor China.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters