Bridgestone Mobility Systems herschikt topbezetting

Het vertrek van Thomas Schmidt, de medeoprichter van Webfleet en huidig CEO en Managing Director van Bridgestones business unit BMS, leidt tot een kleine stoelendans aan de top. Jan-Maarten de Vries en Michiel Wesseling zijn per 1 januari 2021 aangesteld als respectievelijk CEO en COO van Bridgestone Mobility Solutions.

Webfleet Solutions – voorheen bekend als TomTom Telematics – werd begin 2019 door Bridgestone overgenomen. Sindsdien heeft Schmidt bijgedragen aan de succesvolle integratie van de twee bedrijven en aan de oprichting en het leiderschap van BMS, dat nu verantwoordelijk is voor Bridgestones groeiende business van digitale mobiliteitsoplossingen.

Ervaring doorgeven

Schmidt verlaat Bridgestone om zijn ervaring en inspiratie te delen met jonge ondernemers en starters. In zijn plaats wordt Jan-Maarten de Vries, die in juli bij Bridgestone in dienst trad als VP Data Solutions & Innovations, een van de vier takken binnen BMS, CEO van de business unit. Voor hij bij Bridgestone kwam, werkte De Vries in wereldwijde leidinggevende strategische en marketingfuncties bij Wabco, TomTom en Philips.

Michiel Wesseling vergezelt De Vries als Chief Operating Officer van BMS – een nieuw gecreëerde rol – en wordt verantwoordelijk voor de operationele aspecten van de business, inclusief de ondersteunende functies. Wesseling heeft de laatste 11 jaar van zijn carrière bij Webfleet Solutions doorgebracht, waarvan meer dan acht jaar als VP Finance & Operations.

Uit eigen huis

Bridgestone EMIA CEO Laurent Dartoux zegt over deze aankondiging: “Thomas heeft gedurende zijn lange carrière in onze branche niet alleen een ongelooflijke impact gehad op Webfleet Solutions of Bridgestone, maar ook op mobiliteit in het algemeen. Hij is een echte pionier, wiens energie, netwerk en expertise ongeëvenaard zijn. Hij zal worden gemist, maar ik weet dat hij van grote waarde zal zijn voor de jonge ondernemers die hij zal begeleiden. In deze zeer belangrijke periode voor digitale mobiliteit zijn Jan-Maarten en Michiel twee ervaren en gedreven leiders die voor Bridgestone Mobility Solutions een nieuw tijdperk inluiden. Onze schat aan talent uit eigen huis is op die manier opnieuw uitstekend benut.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.