Via deel-app terug naar 1 miljoen auto’s

Autodeelplatform MyWheels wil het aantal auto’s op de Nederlandse wegen terugbrengen van de huidige ruim acht miljoen naar één miljoen. De nieuwe, voor particulier gebruik ontwikkelde dienst MyWheels Open moet dat streven dichterbij brengen.

Voor een vast maandbedrag kunnen autobezitters hun voertuig laten voorzien van een boordcomputer. Deze maakt 24/7 verhuur mogelijk en sleuteloverdracht overbodig. De app van de nieuwe dienst maakt het technisch mogelijk om door middel van de smartphone de deelauto te openen en af te rekenen. Auto’s die constant beschikbaar zijn worden volgens MyWheels tot 75 procent vaker verhuurd. Directeur Karina Tiekstra verwacht dat van de boordcomputer een aanjagende werking zal uitgaan, resulterend in minstens een verdubbeling van het aantal huidige verhuurtransacties. Drastische verlaging van het nationale wagenpark is het ultieme doel van het bijna 25 jaar oude platform voor carsharing. Door van zo veel mogelijk personenwagens een deelauto te maken, en zo het wagenpark drastisch te verlagen, wil MyWheels de CO2-uitstoot van de totale vloot in Nederland reduceren met zo’n zeventig procent.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †