Dohmen directeur dataplatform Caruso

Norbert Dohmen is sinds 1 september 2020 de nieuwe directeur van automotive dataplatform Caruso. Hij was hiervoor ceo van de IRS-groep en gaat zich richten op de verdere ontwikkeling van het gegevensplatform.

Doel is het huidige aanbod aan voertuig-gegenereerde gegevens en diensten uit te breiden. Idem de aanwezigheid van het in 2017 opgerichte Caruso op de Europese markt.

Caruso-toman Norbert Dohmen: “integratie van gegevens steeds belangrijker.”

Dohmen is de opvolger van Alexander Haid en beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in de IT- en automobielbranche. Bij TecDoc bekleedde hij al diverse leidinggevende functies, voordat hij begon bij Caruso-aandeelhouder Eucon UCON met de opbouw van hun automotive unit. “Norbert Dohmen beschikt over alle kennis en ervaring om het succesverhaal van Caruso voort te zetten. Dankzij zijn ervaring om uitgebreide internationale brancheoplossingen te vinden, zal hij zeer waardevol zijn voor de verdere groei van het platform“, aldus Jürgen Buchert, ceo bij TecAlliance.Buchert.

Integratie

Zes grote autofabrikanten, evenals talrijke andere spelers in de mobiliteitssector, nemen op dit moment deel aan het Caruso-ecosysteem. Ze bieden hun gegevens en diensten via het platform aan. “In het kader van de digitale transformatie worden niet alleen de gegevens zelf, maar ook hun optimale integratie in de eigen bedrijfsprocessen steeds belangrijker”, zegt Dohmen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *