Draadloos opladen en autonoom parkeren

Hyundai presenteert een draadloos oplaadsysteem voor elektrische auto’s in combinatie met autonoom parkeren. Het systeem maakt het mogelijk dat de auto volledig zelfstandig kan parkeren. Eenmaal opgeladen verplaatst de auto zich volledig autonoom naar een lege parkeerplaats.

Wanneer de auto via een app op de smartphone opdracht heeft gekregen om te gaan opladen, rijdt deze autonoom naar een onbezette draadloze laadlocatie. Zodra de auto volledig is opgeladen, verplaatst hij zich volledig autonoom naar een lege parkeerplaats. Wanneer de bestuurder de auto oproept, keert deze autonoom terug naar de locatie van de bestuurder.

Connected

Het totale proces wordt mogelijk gemaakt door continue communicatie tussen de elektrische auto, de parkeerfaciliteit, het oplaadsysteem en de chauffeur. De parkeerfaciliteit zendt informatie over lege parkeerplaatsen en oplaadstations uit, terwijl het oplaadsysteem de laadstatus van de auto realtime bijhoudt. [responsive-video identifier=”V8xL4gZohuA”]

Level 4

Hyundai zet zwaar in op autonoom rijden. Eerder al maakte de autofabrikant de ambitie bekend om in 2021 een level 4 autonoom rijdende auto op de markt te willen brengen. Inmiddels is die stip op de horizon verschoven naar 2025. Level 4 autonoom wil zeggen dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters