‘Drie miljoen autonome auto’s in 2028’

“De productie van level 3 en 4 autonoom rijdende voertuigen zal tegen 2028 jaarlijks zo’n 3 miljoen stuks bedragen.”

De Britse data-analist Global Data spreekt deze verwachting uit nadat bekend werd dat Hyundai en Aptiv een joint venture ter waarde van 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) hebben opgericht om in 2022 een platform voor robottaxi’s te kunnen starten.

“Bedrijven zullen de daarvoor relevante technologieën nu moeten ontwikkelen en testen, willen zij deel blijven uitmaken van de markt voor deze voertuigen. Die ontwikkeling is namelijk nu gaande.”

Non-traditioneel

“De joint venture van Hyundai en Aptiv laat zien dat er behoefte is aan bedrijven die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van technologieën voor autonoom rijden. Die gaan voorbij aan de manier waarop de auto-industrie traditioneel is ingericht. We zien nu al non-traditionele softwarehuizen samenwerken met autofabrikanten.”

“Dat Aptiv in staat is om essentiële technologieën te leveren maakt het een heel sterke partner voor een autofabrikant, Hyundai in dit geval. Autofabrikanten op hun beurt zullen onconventioneel moeten denken bij de ontwikkeling van steeds geavanceerdere technologieën die buiten het traditionele automotive ecosysteem liggen. Ze kunnen het niet alleen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3059 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *