Veel Duitse patenten op autonoom rijden

Duitse autofabrikanten wordt vaak verweten dat zij nieuwe trends niet op tijd oppikken. Toch, waar het autonoom rijden betreft, is 52 procent van het aantal patentaanvragen gedaan door Duitse bedrijven.

Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung naar aanleiding van een studie van het Institut der deutschen Wirtschaft (IW) in Keulen. Onder de top 10 zijn er maar liefst zes van Duitse oorsprong, vier autofabrikanten en twee toeleveranciers. Daarentegen spelen Amerikaanse uitdagers als Tesla en Appel bij patentaanvragen nauwelijks een rol. Google wel, dat voor zo’n 7 procent van het aantal patentaanvragen tekent en daarmee plaats 10 bezet. Het gaat daarbij om 338 patenten sinds 2010.

Bosch

Koploper is Bosch met 958 patenten, gevolgd door Audi (516) en Conti (439). Ook BMW, VW en Daimler bevinden zich in de top 10 van patentaanvragers voor autonoom rijden, naast Ford, GM en Toyota. Onder de autofabrikanten viel 47 procent van de wereldwijde patenten toe aan Duitse bedrijven, onder toeleveranciers ligt dat percentage zelfs op ruim 76.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen