EVBox wil miljoen laadpalen in 2025

Fabrikant van laadpalen EVBox wil in 2025 een miljoen laadpalen operationeel hebben. Ceo Kristof Vereenooghe heeft die ambitie uitgesproken tijdens een klimaattop in San Francisco. EVBox heeft nu 60.000 laadpunten, waaronder 700 snelladers.

vereenoogheKristof Vereenooghe: “We leven in extreem moeilijke tijden. Door de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel lopen we risico op permanente gezondheidsschade voor de mensheid. In grote steden ademt 90 procent van de mensen ongezonde lucht door een te hoge CO2-emmissie. Bijna een kwart van deze uitstoot wordt veroorzaakt door het verstoken van fossiele brandstof voor transport. Met elektronische mobiliteit gaan we het tij keren. EVBox committeert zich daarom aan de doelstelling om in 2025 1 miljoen laadstations actief te hebben. Dat is ambitieus, maar noodzakelijk als we de wereld willen verduurzamen.” EVBox denkt de groei in het aantal laadpalen te kunnen realiseren omdat het aantal elektrische auto’s op de weg sterk stijgt. Zo voorspelt Bloomberg dat er in 2025 11 miljoen elektrisch aangedreven voertuigen worden verkocht en dat er meer dan 30 miljoen elektrische auto’s op de weg zullen rijden.

Samenwerkingen

Om de verduurzaming van de mobiliteit te realiseren werkt EVBox nauw samen met landen, steden, organisaties die de waarden delen en ook streven naar het reduceren van de CO2-uitstoot. Eén van die samenwerkingspartners is de gemeente Rotterdam. Achmed Aboutaleb, burgermeester van Rotterdam: “Alle Rotterdammers hebben recht op een gezonde, groene stad. Daar hoort schoon vervoer bij. Om die ambities waar te maken, hebben we ook de inzet van het bedrijfsleven nodig. Bijvoorbeeld EVBox, dat samen met Engie, de laadpalen levert voor het opladen van elektrische auto’s in de publieke ruimte. EVBox heeft ook bedacht om een defibrillator (AED) in de laadpaal te integreren. Zo wordt de stad niet alleen duurzamer, maar ook veiliger.”  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters