Fastned bouwt 40 nieuwe laadstations

Fastned, dat bezig is met de uitrol van een Europees netwerk van snellaadstations, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal 1.464.000 euro voor de bouw van veertig locaties in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De subsidie is afkomstig van het EU-project Benefic.

Op dit moment heeft Fastned ruim 75 stations operationeel in Nederland en Duitsland. In het kader van Benefic wil Fastned op meer dan veertig additionele locaties in Nederland, Vlaanderen en Brussel bouwen waar tot 175 kW supersnel geladen kan worden. De exacte plekken en de verdeling over de drie gebieden worden in een later stadium bepaald.

Vrijheid

Door de realisatie van dit project krijgen elektrische rijders de vrijheid om door de gehele regio van Nederland, Vlaanderen en Brussel te rijden. Alle locaties zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s, inclusief E-taxi’s en deelauto’s.

Grensoverschrijdend

Benefic is een grensoverschrijdend project, dat onder meer de ontwikkeling van laadinfrastructuur stimuleert. Het wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †