Fastned verwerft tien locaties in België

Exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s Fastned heeft tien nieuwe locaties verworven aan de op- en afritten van Vlaamse snelwegen. Voor de aanleg van de snellaadstations ontvangt Fastned een Europese subsidie van 600.000 euro.

In het kader van het Europees project Benefic is voor een derde projectoproep een maximum subsidiebedrag van 1,77 miljoen euro beschikbaar gesteld. Tot 20 procent van de investeringskosten worden gesubsidieerd. De locaties moeten langs het TEN-T kernnetwerk in Vlaanderen en/of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest liggen, of in de onmiddellijke omgeving ervan.

Ambities

De Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft de ambitie om tegen 2025 35.000 extra laadpalen te realiseren in Vlaanderen. “Deze derde Benefic-oproep past perfect binnen de modal shift naar duurzaam vervoer”, aldus Lydia Peeters. “De projectsubsidie is uniek door zijn laagdrempelige aanpak waarbij met Europese middelen projectoproepen voor publieke en private partijen worden georganiseerd.”

“Ik ben ervan overtuigd dat de uitbouw van laadinfrastructuur een cruciale dominosteen is in het vergroenen van het wagenpark. In Vlaanderen liggen de ambities voor elektrisch rijden hoog. Tegen 2025 wil ik, naast de 35.000 publiek toegankelijke laadpunten, minstens om de 25 kilometer snelladers langs de grote verkeersassen. Door het voorzien van laadinfrastructuur geven we zekerheid aan gebruikers van elektrische voertuigen. Dit zal een belangrijke stimulans zijn voor particulieren en bedrijven om om te schakelen naar zero-emissievoertuigen.”

Fastned exploiteert al twee snellaadstations in België: een in Roeselare en een tweede op de luchthaven van Oostende-Brugge.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *